28858545

Sådan laver du lækre boller med havregryn fuld af gode sager

Disse lækre boller er sprængfyldt med gode sager til hjernen. Både havregryn, olivenolie, mandler og hørfrø indeholder gode kulhydrater til din hjerne.

Ingredienser:

25 g gær

7 dl vand

2 spsk olivenolie

2 tsk salt

150 g havregryn

350 g hvedemel

300 g fuldkornsmel

50 g mandler

30 g hørfrø

Et æg til pensling

Sådan gør du:

Rør gæren ud i lunkent vand.Tilsæt olie og salt og rør, til salten er opløst.

Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt eller rør dejen, til den har en ensformet masse (ca. 8 minutter). 

Tilsæt til sidst havregryn, mandler og hørfrø og rør i dejen, til ingredienserne er godt fordelt.

Dæk skålen til med et rent viskestykke og lad dejen hæve en time.

Tænd ovnen på 220 grader.

Form bollerne (evt med skeer)  efter ønsket størrelse på en bageplade.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med havregryn eller hørfrø.

Bag bollerne i 20 minutter på 220 grader.

Mums.

Tip: Du kan vælge at pensle bollerne med kaffe. Det giver en ekstra varm glød.

Info: Bollerne er gode til madpakken, da de indeholder olie, mandler, hørfrø og havregryn, der alle indeholder gode kulhydrater til hjernen.

Læs flere mandelopskrifter her.