28858545

Nem opskrift på lækre crunchy cookies med chokolade og mandler

Cookies er en lækker gæstesnack til søndagskaffen. Disse cookies med chokolade og mandler tager ingen tid at lave. Go nuts.

Ingredienser:

120 g sukker

120 g brun farin

120 g blødt smør

2 æg

250 g mel

1 tsk bagepulver

et drys vaniljepulver

et drys kanel

et drys salt

50 g mandler

100 g chokolade

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 g.

Pisk sukker og smør til en luftig masse og tilsæt lidt efter æg.

Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker, kanel og salt og rør dejen sammen til en fast masse.

Kom hakkede mandler og chokolade i dejen og rør, til de er fordelt jævnt.

Doser en spk cookiedej og fordel i et jævnt lag. Tegn evt små cirkler på bagepapir for ensartede cookies.

Bag dine cookies med chokolade og mandler i ovnen på 180 g i 12 minutter.

Tip: Du kan vælge at lade dejen hvile i køleskabet, inden du fordeler den på b bagepladen. Det mindsker risikoen for, at de løber ud under bagning.

Info: Chocolate chip cookies, som opskriften er baseret på, stammer fra USA fra 1938. I den originale opskrift bruger man chocolate chips frem for hakket chokolade, som gør, at chokoladen smelter uden at løbe ud.

Læs flere mandelopskrifter her.