28858545

Kålsalat er den ideelle frokost fuld af fibre og antioxidanter.

Denne kålsalat er et oplagt frokostmåltid, der holder dig mæt længe. Den er sprængfuld af antioxidanter, C-vitamin og fibre. Og så smager den vanvittigt godt.

Ingredienser:

Et kvart rødkålshoved

Et kvart hvidkålshoved

2 gulerødder

28 g mandler

En dåse tun

30 g ærter

Dressing:

2 spsk olivenolie

1 spsk æbleeddike

1 dl youghurt

Et squize citron

salt

pebber

spidskommen

 

 

Sådan gør du:

Snit kålen fint og riv gulerødderne groft.

Hak mandlerne. Hæld kogende vand over ærterne. Lad tunen dryppe af.

Bland alle ingredienserne til salaten.

Dressing:

Bland alle ingredienser til dressingen og hæld den over din kålsalat.

Enjoy.

 

Tip: Spis salaten med ristet rugbrød for en endnu længere mæthedsfornemmelse. 

Info: Kål er fantastisk som antiinflammatorisk kost. Det er spækket med antioxidanter og fibre, og sammen med tun og mandler får du næsten dækket dit daglige behov for protein med denne kålsalat.

Viden: Fiberrig kost som kål og mandler optages langsommere fra maven til tarmene og videre til blodomløbet. Det giver et mere stabilt blodsukker og forlænger din mæthedsfornemmelse.

Læs flere mandelopskrifter her.