28858545

Sådan laver du pandekager med mandelmælk helt simpelt

Når du skal lave pandekager, kan du vælge at erstatte komælk med mandelmælk. Det giver en blødere smag uden at ændre dejens konsistens. Læs her, hvordan du laver pandekager med mandelmælk.

Ingredienser:

2 dl mandelmælk

2 dl økologisk hvedemel

3 økologiske æg

1 spsk økologisk rørsukker

et drys vaniljepulver

et drys kanel

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser op i en skål og pisk, til dejen er jævn.

Varm en pande op og tilsæt olie eller smør. Brug en øse til at dosere dejen rundt på panden, og lade pandekagen stege, til dejen er tør på overfladen. Vend pandekagen og steg den et minut, til den er gyldenbrun på begge sider.

Drys de varme pandekager med hakkede mandler og en sjat citron. Velbekomme.

Tip: Du kan vælge at erstatte hvedemel med mandelmel, hvis du er glutenallergiker eller af andre grunde vil undgå hvede. Erstat i forholdet 1:1.

Info: Mandelmælk indeholder færre kalorier end komælk og halvt så mange kulhydrater. Der er til gengæld samme mængde calcium i.

Viden: I Middelalderen var mandelmælk en vigtig ingrediens i de fine saucer i Frankrig, fordi mandler blev set som et statussymbol for det franske køkken.

Læs flere mandelopskrifter her.