28858545

Sådan laver du en lækker pastaret med pesto af mandler helt simpelt

En lækker pesto er et godt følgeskab til en hvilken som helst pastaret. Hos Nutson Avenue er pestoen naturligvis lavet på mandler. Til denne ret af pasta med pesto har vi valgt knuste lasagneplader for at få en ekstra stor overflade til den cremede mandelpesto. Enjoy.

Ingredienser:

En håndfuld økologiske mandler (ca 30 gr)

30 gr parmesan

Et helt bundt basilikum

En dl olivenolie

1 fed hvidløg

En sjat salt

Sådan gør du:

Sæt en gryde over med vand til pastaen. Tilsæt pastaen, når vandet koger. Husk en sjat salt. De knuste lasagneplader skal koge i 10 minutter.

Hæld alle ingredienser til pestoen i en stavblender og blend, til konsistensen er cremet.

Server den lækre pasta med pesto på toppen og drys med mandler.

Tip: Du kan tilføje mere olivenolie for at gøre pestoen ekstra flydende. For en børnevenlig version kan du udelade hvidløg.

Info: Mandler indeholder færre kalorier og mere protein end pinjekerner, som er den oprindelige ingrediens fra den grønne pestosauce, der stammer fra Genova.

Viden: Ordet pesto udstammer fra det italienske ord pesta, der betyder ‘at knuse’. Den oprindelige pestosauce fra Genova, som bestod af basilikum, hvidløg, pinjekerner og olivenolie blev knust i en morter for at opnå basilikummens fulde aroma.

Læs flere mandelopskrifter her.